Utrecht, Nederlandene, 7. mai, 2019BCD Travel og Bernhard Schulte Ship Management (BSM), som er markedsledende innen integrerte maritime løsninger, kunngjorde i dag en ny joint venture. Planen er å bli mer spesialiserte og være i stand til å tilby skreddersydde og dynamiske løsninger til offshore-segmentet. Samarbeidet styrker BCD sine spesialtjenester innen Energy, Resources & Marine (ERM) globalt og innen den maritime sektoren.

Det er få tjenester i reisesektoren som er mer kompliserte enn den maritime. Partnerskapet med BSM gjør det mulig å dekke et bredt spekter av tjenester via synergier fra hverandre:

  • Omfattende styringsapplikasjoner for mannskap og digitale marine løsninger utviklet gjennom BSMs teknologiavdeling MariApps, som gjør det enklere og mer effektivt å håndtere sjøfolks strenge krav til logistikk og reiser.
  • BSMs gode forståelse av sjøfolkene sine behov basert på over 30 års erfaring med å håndtere utfordringer innen endringer i besetning og deres reiser, samt over 135 års erfaring i maritim næring
  • Et globalt nettverk og muligheten til å tilby omfattende reisetjenester i stor målestokk
  • Lokal ekstra service med maritim kompetanse
  • Ytterligere tilgang til spesialisert innhold innen marine og offshore-segmentet
  • BCDs TripSource® reisehåndteringsplattform, med reiserute, relevante meldinger til reisende, sikkerhetsinformasjon og hotellbestillingsfunksjoner (når det gjelder policies) for å holde reisende oppdatert og organisert
  • BCDs DecisionSource® analyseplattform, slik at man får bedre innsikt og kan ta beslutninger på tvers av både besetnings- og forretningsreiser.

“Norge er både en oljenasjon og har mange bedrifter med ansatte som pendler til og fra skip i utenriksfart. Om man arbeider ute i Nordsjøen med forskjellige skiftordninger, eller man skal mønstre på et skip i en annen del av verden, er bedriften avhengig av at mannskap kommer frem i tide. Vi har lange og gode relasjoner til flere offshore-selskaper over hele verden, og har opparbeidet oss høy kompetanse på å løse slike komplekse reiser. I de senere årene har vi utviklet teknologi og systemer som gjør slike reiser enda mer forutsigbare og enklere for både den reisende og arbeidsgiveren. BCDs satsing innenfor ERM området er derfor spesielt interessant for oss i Norge og for norske bedrifter”, sier Bernt Roger Eliassen, Director Commercial and Operations Norway i BCD Travel.

”BCD ser at offshoresegmentet er nyansert. Vår nye joint venture med BSM gir oss ikke bare ekspertise i maritim industri, det gir også både eksisterende- og potensielle kunder muligheten til å utnytte den nyeste teknologien og tjenester som begge sektorer kan tilby, alt med optimal service og lave kostnader.” sier Stewart Harvey, BCD Travel President–EMEA.

Sjøfolk er avhengige av at deres reisebyråer har både global og lokal ekspertise, da de er avhengige av fleksibilitet og at alle tider overholdes slik at de kan komme frem når de skal. Å frakte personell ut på plattformer, skip eller lektere, samt å håndtere endringer i mannskap i siste sekund, krever koordinasjon og erfaring. De er avhengige av å ha en leverandør som forstår dette.

“Vår nye joint venture kobler BSM sin spesialiserte teknologi og kunnskap om kundenes behov i den maritime sektor, med BCD sitt globale nedslagsfelt og gode ekspertise innen forretningsreiser. Denne kombinasjonen er unik i så måte når det kommer til slike tjeneste”, sier Yiannis Sykas, BSM Director of Strategy and Product Development.

For mer informasjon om BCD Energy, Resources and Marine, kan gå inn her: https://www.bcdtravel.com/erm/